Inspirationsaften:  ”En ulden oplevelse”

torsdag den 23/2 med Else Ebbesen og Marie Didriksen

Else og Marie havde fremstillet mange forskellige brocher med væve/stoppeteknik, så det var ikke inspiration de 8 fremmødte manglede.

Else havde lavet en vægdekoration i stof, hvorpå ens brocher kan hænge når de ikke er i brug, en super ide der bestemt skal laves hjemme hos mig til de brocher jeg har fået lavet gennem årene. 

Strikkekursus ved Marianne Middelhede Jensen, den 21.-22. Januar

En dejlig frisk, solrig morgen var starten på vores årlige strikkeweekend. Marianne kom meget velforberedt med en masse modeller og strikkeprøver, så der var rigeligt at gå i gang med. Marianne er god til at skifte mellem teori og arbejde på maskinerne, det er med til at weekenden bare flyver af sted.

Jubilæumsarrangement på Cafe Ellegaard d. 10-11 sep. 2016
På den skønneste, solrige septemberdag mødtes 11 kursister og 6 bestyrelsesmedlemmer på Cafe Ellegaard i Stursbøl til et arrangement, hvor foreningens 30 års jubilæum skulle fejres.
Indholdet på weekendopholdet/ workshoppen var re-design ved Amy Lyngaa, som til daglig underviser på Skals Håndarbejdsseminarium.
Efter en kaffepause og en præsentationsrunde var alle kursister opsatte på at se og høre det spændende oplæg fra Amy.
Amy havde utallige eksempler med, hvor vi kunne se og røre hendes forslag og ideer til, hvordan gamle tekstiler som mundservietter, duge og stramaj kunne forvandles til beholdere, tasker, beklædning m.m.

Brocher i læder / Smykker og beholdere i læder ved Ellen Qvortrup

Inspirationsaften og weekendkursus fredag den 11/11 – 13/11 2016

Så kom den weekend som 13 kvinder havde ventet på. Ellen havde flyttet hele sit lager af materialer, værktøj og sit store udbud af egne læderarbejder over på Moltrup skole. Hun startede med at gennemgå grundteknikkerne i læderarbejdet, for at vi kunne komme godt fra start.   

 

FRA RÅULD TIL GARN OG VIDERE BEARBEJDNING

30. august kl. 11 – 21 v/ Marie Didriksen og Else Ebbesen

”Ret meget tættere på Paradis kan man vist ikke komme”

Denne udtagelse af Anne-Marie Luckmann beskriver til fulde denne forrygende dag på Maries lille landsted Skovly nær Hjerndrup. Else og Marie havde ”dækket op” med råhvidt råuld og mange forskellige farver af samme, kartemaskiner, rokke, gryder og kogeplader til indfarvning af ulden mm. i den meget hyggelige gårdsplads, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel.