Studiekredse - gensidig inspiration i et arbejds- og interessefællesskab.

Der aftales fra gang til gang, hvornår og hvor vi mødes næste gang, det fungerer fint. Er man interesseret i at være med, kræver det kun et opkald, en sms eller mail til følgende:

Komposition: ellenqvortrup@gmail.com mobil 40 98 75 67

Strik: Grethe Petersen, mail: erikpe@moltrup-sogn.dk mobil 51 42 50 30

Re-design: Anne-Marie Luckmann, mail: amluckmann@gmail.com mobil 26 49 02 84

Spinding: Marie Didriksen, mail: skovly.didriksen@privat.dk mobil 30 95 11 80

Broderi: Susanne Diehl, mail: susandi.sd@gmail.com mobil 29463424 eller

               Marianne Lis Pedersen, mail: mini.cd@hotmail.com mobil 23323268

Vævning: Bente Thaarup - bthaarup@gmail.com Mobil: 22978025

Studiekreds: Komposition


Formålet med kompositionsstudiekredsen er at lave individuel ideudvikling, mønstringer og kompositioner til egne håndarbejdsprojekter.

Vi arbejder ud fra forskelligt inspirationsmateriale, bearbejder inspirationen på forskellige måder for efterfølgende at omsætte en af kompositionerne i selvvalgt materiale og teknik.

Når vi mødes, arbejder vi som regel med forskellige små opgaver, øvelser og delelementer, der leder os hen mod forskellige kompositioner og udtryk, og så kan man arbejde mere eller mindre med det hjemme, afhængig af hvor det fører en hen. Det bedste ved den individuelle ideudvikling er nemlig, at vi tager ét udgangspunkt, men ikke ved hvilket udtryk og produkt, man ender med.


Eksempler på inspirationsmateriale vi har anvendt:

 • En given form og farve
 • Ting fra naturen – træ, blade, blomster …
 • Frugt eller grønsag – hel eller overskåret
 • Billeder/fotos
 • Tema: Klima
 • Designproces med udgangspunkt i forskellige tilfældige rammer
 • En sang
 • Rømøs natur og kultur
 • En fremmed kultur


Udgangspunktet har også været et bestemt materiale eller teknik, f.eks.

 • Fremstilling af papir med henblik på at arbejde med billeder og rumlig form
 • Nålefiltning, hvor træet var inspirationskilde
 • Sashiko, hvor vi arbejdede ud fra mønstringer


Vores kompositionsstudiekreds tæller i øjeblikket 12 medlemmer, men hold jer ikke tilbage, hvis  I har lyst til at udfordre jer selv i legen med punkter, linjer, former, flader, overflader, farver, materialer og teknikker og hermed lave egne ideudviklinger. Vi mødes på Bispen i tidsrummet 17.15-til 21 ca. 5 gange i løbet af en sæson, og aftale om indhold og næste mødegang aftales løbende.


Tovholder: Ellen Qvortrup, ellenqvortrup@gmail.com, mobil 40 98 75 67


IMG_4064
IMG_4063
IMG_4062
IMG_4066
IMG_4067
IMG_4065
IMG_4059
IMG_0739
IMG_0745
IMG_0922
IMG_0918
IMG_0920
IMG_0742
IMG_0982
IMG_0983
komposition - papir 4
IMG_0689
IMG_0691
IMG_1020
IMG_1023
IMG_1026

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Studiekreds: Strik

Strikgruppen består af omkring 10 medlemmer, vi mødes privat og den, der afholder mødet, har planlagt en eller anden strikaktivitet. 

Det kan være meget forskelligt: en elastisk kant, gobelinstrik,falsk entralac (et flot mønster), pæne knaphuller, aflukning med hestetømmer, vendestrik, vævestrik for blot at nævne nogle af dem.


Man bestemmer selv, om man vil prøve den nye teknik, som ofte kræver lidt koncentration, ellers har man sit eget strikketøj med hjemmefra og fortsætter på det.

Tit er der også inspiration at hente, når en i mellemtiden har været igang med en ny model i trøje, sjal, vest el. lign. og gerne vil vise det frem i gruppen.


Tiden går hurtigt i godt selskab, og når maverne knurrer får vi frokost, arbejder lidt igen og plejer at bryde op omkring ved kl. 14-15 tiden.


Tovholder: Grethe Petersen, erikpe@moltrup-sogn.dk, mobil 51 42 50 30


Sjaler2-1_462x480
IMG_4056
IMG_4055
IMG_4054
IMG_4053
image1(1)
strik 1
image1(2)
image0(1)
strik2
strik 3
strik4
image2(1)
strik5
image03
image04

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Studiekreds: Re-design

Denne studiekreds opstod i forlængelse af et weekendarrangement med Up-cykling – fra gammelt til nyt for nogle år siden. Der findes så meget lækkert, smukt, brugbart tøj og brugstekstiler i gode materialer, som ikke bliver anvendt længere, det både i egne skabe og i genbrugsbutikker, og det er en interessant proces og giver en fantastisk følelse at omdanne brugt til nyt. Desuden ligger det i tidsånden, hvor fokus er på klima, bæredygtighed, genanvendelse, second hand osv.


Vi er ca. 10 medlemmer, der sætter hinanden stævne på Bispens Tekstilværksted. Vi mødes enten mandag eller torsdag aften.

Vi mødes sædvanligvis kl. 18 ved et af bordene i Tekstilværkstedet. Her tager vi først en runde bordet rundt for dels at se, hvad der evt. er blevet lavet hjemme siden sidst, dels hvor vi hiver ”aftenens klude” frem, og snakker om, hvordan vi vil opfriske, sy om, forlænge, sy nyt osv. 


Det er meget inspirerende og givende, fordi man får gode ideer fra hinandens

projekter, men også fordi andre har andre bud på forandringerne, end man selv havde tænkt. Desuden er der også forskellige håndværksmæssige bud på løsninger. Resten af aftenen går så med hver vores individuelle projekter.


Tovholder: Anne-Marie Luckmann, amluckmann@gmail.com, mobil 26 49 02 84

IMG_4046
IMG_4052
IMG_4049
IMG_4048
IMG_4050

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Studiekreds: Spinding

Vi er fem spindere der hygger os ca. en til to gange om måneden. Vi mødes hjemme privat og aftaler fra gang til gang, hvor det skal være. Vi tager på ture for at se fårene/lammene blive klippet og får som regel uld med hjem. Vi har flere kontakter til fåreklippere, så vi har rig mulighed for at erhverve den lækreste uld.

Vi har også kontakt til flere dyreparker, hvor vi har deltaget en uge i fårenes tegn. Vi fik selvfølgelig uld med hjem fra deres får. Deriblandt nogle sjove gamle racer bl.a. Ertebøllefår.


Inden ulden er klar til at spinde, er der også lidt forberedelse. Ulden skal sorteres, renses, vaskes og tørres. Derefter er den klar til at blive kartet, enten via kartemaskine, flick karter eller alm. håndkarter. Vi farver også selv vores uld enten med planter eller kemikalier. Det giver oceaner af muligheder og vi har det sjovt med det. Bare det at gå og beundre de smukkeste farver og røre ved ulden er ren terapi for sjælen.


Vores næste tur er ved at blive planlagt og går til Lamaland på Langeland, det glæder vi os til. Vi har kontakt til en dame ved Fåborg som er ekspert i at behandle uld og spinde. Der bestiller vi et kursus, når vi trænger til lidt fornyelse inden for spinding.

Vi kan sagtens være flere i vores lille kreds og jeg har en rok ekstra, så der er mulighed for at prøve, om det er noget for dig, inden du investerer det helt store.

Tovholder: Marie Didriksen, skovly.didriksen@privat.dk, mobil 30 95 11 80

IMG_4033
IMG_4038
IMG_4036
IMG_4034
IMG_4037
IMG_4039
image01
IMG_1563
IMG_1562
IMG_1561
IMG_1559
IMG_1557

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Studiekreds: Broderi

Vi er en genopstartet gruppe med 6 brodøser og mødes ca. hver anden måned og skiftevis hos hinanden.

Vi broderer, hygger, spiser frokost og kage fra kl. 10-15 på en hverdag. Tager igangværende og færdige arbejder med og viser hinanden og inspirerer hinanden.

Den der står for broderidagen, vælger hvad vi skal lave. Det kan evt. være, at brodere et honningkagehjerte på brunt stof eller brodere med temaet: Bogstaver.

Andre ideer kunne være, at brodere med kun en farve, brodere på tøj, på papir eller på gamle postkort/fotos.

Vi arbejder på flere slags stof; hør, bomuld, uld mm. og i varierede finheder og farver. Vi afprøver flere syteknikker, som f.eks japansk Sashiko og Kogin (vævesyning) og hedebosyning mm. Der findes et utal af broderisting udover korssting, som kontursting, grensting, kædesting, franske knuder og en masse andre.

Kombinationen af stof, garn og motiv, gør hvert broderi til et personligt og spændende værk. 

Der er også et par ture i tankerne, som at besøge udstillinger, hvor broderi indgår eller besøge butikker med broderigrej. 

Alle der er med i gruppen kan komme frem med ideer og der er plads til flere brodøser.

Kontaktpersoner er: 

Susanne Diehl - susandi.sd@gmail.com - 29463424

 Lis Pedersen  - mini.cd@hotmail.com - 23323268


IMG_4051
image0
image4
image5
image1
image2
image3
image0(2)
image02

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Studiekreds: vævning

Ved generalforsamlingen 2023 var der nogle medlemmer, der havde et ønske om at starte en studiekreds for vævere. Studiekredsen vil arbejde med billedvævning, båndvævning, brikvævning, perlevævning eller andre former for vævning. Det kræver ikke en stor væv. 

Formålet med studiekredsen er at inspirere og hjælpe hinanden.

Gruppen er så ny, at vi endnu kun er i idéfasen i forhold til hvad vi vil fordybe os i.

Gruppen er på nuværende tidspunkt på 10 personer, vi mødes næste gang på Bispen den 22. august k. 18-21.

Tekstilkredsen har arangeret et weekendkursus i Billedvævning med Thea Conradsen den 28. og 29. oktober 2023. Se programmet her på hjemmesiden.

Du er velkommen til at deltage, det kræver kun at du er medlem af Tekstilkreds Syd.

Kontaktperson:

Bente Thaarup - bthaarup@gmail.com   Mobil: 22978025